Verhuur bandenkraan

Bouwgronden vrijmaken, bomen vellen, snoeien en vervoeren in één werkgang!

Een bouwgrond snel boomvrij maken? Huur onze bandenkraan.

Onze Mecalac 18 MW bandenkraan wordt gekenmerkt door zijn compacte afmetingen, krachtig hefvermogen en uitstekende stabiliteit, ongeacht de positie en oneffenheden op het werkterrein.

Deze forse machine met vierwielaandrijving is ideaal voor werkzaamheden in dicht beboste gebieden, omwille van de korte draaicirkel. Het is zelfs mogelijk om bijna ter plaatse een U-bocht te nemen! Deze bijzondere wendbaarheid zorgt ervoor dat de bandenkraan niks moet inboeten aan prestaties in nauwe wegels of op drassige plaatsen. Bovendien is de machine uitgerust met 500 mm brede Bridgestone Geogrip rubbertracks waardoor ze verplaatsbaar is zonder het aanbrengen van rijplaten.

Dankzij het snelwisselsysteem zijn de hulpstukken voor het rooien, snoeien of zagen van bomen vlot monteerbaar door onze machinist. Dat levert een enorme tijdswinst op bij het uitvoeren van werken in een bosrijke omgeving. 

Huur een bandenkraan met boomgrijper en zaagunit!

De bandenkraan kan voorzien worden van een roterende boomgrijper met een reikwijdte van maar liefst 26m. Daarmee kunnen afgezaagde stammen met een doorsnede tot 1,80m en zware takken efficiënt en nauwkeurig verplaatst kunnen worden en dit zowel rechtop als gekanteld. 

Dankzij de combinatie met de zaagunit, die kan zagen tot op een hoogte van 75 cm, is het voor onze machinist zelfs mogelijk om veilig en gecontroleerd, in één vlotte beweging bomen te rooien op een moeilijk bereikbare plaats en in een dichtbebouwde omgeving. 

Makkelijk boomwortels knippen? Huur nu onze wortelschaar!

De custom-made wortelschaar (of wortelknipper) waarmee onze bandenkraan kan uitgerust worden is werkelijk uniek.

Deze component is door middel van de enorme kracht die wordt uitgeoefend door de hydraulische cilinder in staat om boomstammen, zware wortels en stobben makkelijk te verkleinen en rechtstreeks te verhakselen tot wortelhout. Dat kan op zijn beurt omgezet worden tot houtige biomassa voor het opwekken van groene stroom.

Door de revalorisatie van houtafval is deze oplossing erg budgetvriendelijk en kunnen bouwgronden en industrieterreinen snel worden vrijgemaakt.

Huur onze bandenkraan met boomknipper!

De bomenknipper TMK 400 verricht de arbeid van drie medewerkers in één werkgang. Deze krachtige schaar met haar gewicht van circa 560 kg, opent tot 107 cm en kan gebruikt worden voor kleinere velwerken, het uitdunnen van bossen en struiken, het inkorten of toppen van populieren, het verwijderen van fijnspar en het verhakselen van stammen.